Kiderült, hogy mi volt eddig a legviccesebb segélyhívás Nagy-Britanniában

Család, Nyílt levél az ügyfélszolgálatokra betelefonálókhoz ügyfélszolgálat diszpécser telefon frusztrált fáradt
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniában a mentőszolgálatok, és a Nemzetiségi Egészségügyi Szolgálat (NHS) egésze hatalmas feszültség és teher alatt szenved mostanában, köszönhetően főleg az extrém időjárásnak. Az itt dolgozók munkáját pedig csak tovább nehezítik a bizarabbnál bizarabb segélyhívások. Ezek közül mutatjuk most be a legviccesebbeket.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyságban a lakosoknak a 999-et kell hívniuk, ha életveszélyben vannak, és így sürgős segítségre volna szükségük. Az egyik ilyen bajba jutott hívót a mentőszolgálat buktatta le, mert a valaha volt egyik legmegdöbbentőbb segélyhívást kezdeményezte - miután túl sok kebabot evett. A hívást fogadó walesi mentőszolgálat pedig nyilvánosságra is hozta ezt a nevetséges beszélgetést néhány más hasonlóan kacagtató hívással együtt.

Az egyik ilyen hívás során valaki azért hívta a mentőszolgálatot, mert elvesztette a műfogsorát. Elmondták, hogy csak a tavalyi évben 414.149 hívás futott be hozzájuk, de ezek közül 68.416 egyáltalán nem volt életveszélyes. Ez napi 188 hívást jelent, amelyek közül az egyik hívó fél például arról számolt be, hogy beszorult a keze egy postaládába.

A hasonló eseteknél a hívást fogadó diszpécser mindig arra kéri az őket tárcsázókat, hogy csak és kizárólag valódi vészhelyzet esetén forduljanak hozzájuk.

A kép csak illusztráció Forrás: Dreamstime

A kebabos hívás párbeszéde pedig így hangzott:

"Operátor: Mondja el kérem, hogy mi történt egészen pontosan.

A hívó fél: "Tegnap este kebabot ettem, és lehet, hogy egy kicsit többet, mint amennyit szoktam, mert ma reggelre iszonyúan megfájdult a gyomrom."

Egy másik bizarr hívás pedig így zajlott le:

"Operátor: Mi a pontos cím, ahol a vészhelyzet történt?

A hívó fél: Szia, igen, ööö... Tudom, hogy ez nem 100 százalékig minősül annak, de a feleségem biztos véletlenül chilit dörzsölt a szemébe, és égnek a szemei. Próbálta lemosni, de semmi sem történik."

Andy Swinburn, a mentőszolgálat ügyvezető igazgatója a hasonló esetekkel kapcsolatban a következőt nyilatkozta: "Az egyáltalán nem a kollégáimra tartozó hívások további terhet rónak az amúgy is túlterhelt szolgálatra, és késleltethetik mások segítségét. Magasan képzett mentőorvosaink és technikusaink arra vannak kiképezve, hogy segítsenek azoknak, akiknek az élete közvetlen veszélyben van, és nem szabadna őket ilyen felesleges és főleg időpocsékoló hívásokkal terhelni. Közvetlen életveszélyes helyzetnek minősül a szívmegállás, a kibírhatatlan mellkasi fájdalom, a légzési nehézség, az eszméletvesztés, a fulladás, a súlyos allergiás reakció, a a katasztrofális vérzés vagy a stroke."

Az Origo beszámolt Nagy-Britannia valaha volt legdurvább teléről is. A brit és az ír McDonald's hatalmas meglepetéssel készül február elején.

Forrás: Daily Star