Oroszország a legfélelmetesebb szövetségesével tárgyal, világháborúra készülnek

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, katona, tüzel, akció, lő, lövés
DONETSK, UKRAINE - JUNE 28: A view of the 57th Motor Rifle Brigade as it fires artillery on the Bakhmut frontline as the Russia-Ukraine war continues in Donetsk Oblast, Chasiv Yar, Ukraine on June 28, 2023. Ercin Erturk / Anadolu Agency (Photo by Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Szergej Lavrov orosz külügyminisztert fogadta Kim Dzsongun észak-koreai vezető - tudatta csütörtökön az orosz külügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

A TASZSZ orosz állami hírügynökség jelentése szerint Lavrov és Kim találkozója több mint egy órán át tartott, de a minisztérium további részleteket nem közölt.

Lavrov szerdán érkezett Phenjanba, és korábban megköszönte Észak-Koreának, hogy támogatja Oroszország ukrajnai katonai akcióit, és Moszkva "teljes támogatását és szolidaritását" ígérte Kimnek - közölte az orosz tárca.

Oroszország a világháborúra készül Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Ercin Erturk

A Cso Szonhui észak-koreai külügyminiszterrel folytatott megbeszélése után Lavrov később újságíróknak azt mondta, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei, Japán és Dél-Korea fokozott katonai tevékenysége aggodalomra ad okot - jelentette az orosz RIA Novosztyi hírügynökség.

Az amerikai és a dél-koreai haditengerészethez csütörtökön csatlakozott négy másik ország - Kanada, Belgium, Új-Zéland és a Fülöp-szigetek - egy tengerészeti aknák elleni gyakorlaton Dél-Korea déli partjainál - közölte a dél-koreai védelmi minisztérium.

Lavrov megjegyezte, hogy Észak-Korea, Kína és Oroszország a regionális feszültségek enyhítésére törekvő politikát folytat.

Az észak-koreai állami média szerint Lavrov látogatása "jelentős esemény" a Phenjan és Moszkva közötti kapcsolatok további megszilárdításában.