Rettegnek a helyiek, még tart a hajtóvadászat, óriási erőkkel keresik a tömeggyilkost

Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is beszámolt róla, legalább 22 ember meghalt, és több tucat megsebesült a Maine állambeli Lewistonban történt lövöldözésben helyi idő szerint szerdán este. Egy okleveles lőfegyver-oktató volt az elkövető, akit továbbra is keresnek. A lakosokat arra kérték, hogy menjenek biztonságos helyre, amíg a hajtóvadászat folyik.
Vágólapra másolva!

A rendőrség korábban Robert Cardot, egy 40 éves lőfegyveroktatót nevezte meg gyanúsítottként.

- mondta Susan Sharonnal a Maine Public Radio hírigazgató-helyettese a BBC-nek.

Minden Lewistonban környéki városban fokozott a rendőri jelenlét.

Egy sajtótájékoztatón Maine állam közbiztonsági biztosa azt mondta, hogy

A rendőrségi zárlatot kiterjesztették egy másik Maine állambeli városra, Bowdoinra is, amely mintegy félórányira van Lewistontól.

A Maine állambeli rendőrség közleményt adott ki, melyben az áll, hogy kiterjesztik a menedékhelyre vonulásra vonatkozó javaslatot és az iskolák bezárását Bowdoin városára is.

A lakosságot arra kérik, hogy maradjanak otthonukban, amíg több mint 100 helyi és szövetségi nyomozó dolgozik Robert Card megtalálásán, aki a Lewistonban történt lövöldözések egyik gyanúsítottja.

A rendőrség egy korábbi, az X-en (Twitteren) közzétett bejegyzésében azt írta, hogy Robert Card, akit a 22 ember halálát okozó lövöldözés gyanúsítottja, bowdoini lakos.

A rendőrség közleménye és az amerikai média szerint Lewistonban, ahol a lövöldözés történt, Auburnben és Lisszabonban is kiadták az úgynevezett "maradj otthon" utasítást.