Kisgyermek fulladt a medencébe, két nőt tartóztattak le Kaliforniában

Vágólapra másolva!
Letartóztatták és vádat is emeltek egy kaliforniai napközi tulajdonosai ellen, miután 2 gyerek belefulladt a medencébe. Négy gyerekre egy személy vigyázott, amikor a tragédia történt.
Vágólapra másolva!

A 41 éves Nina Fathizadeh és a 64 éves Shahin Gheblehshenas ellen halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek vádat - derül ki a rendőrség és a Santa Clara megyei kerületi ügyészség sajtóközleményéből, amelyről a Fox News adott hírt.

Az anya és a lánya a Happy Happy napközit vezette San Joséban.

Október 2-án reggel a rendőrség azután ment a helyszínre, hogy Fathizadeh felhívta a segélyhívó számot és bejelentette, hogy egy kisgyerek megfulladt a napközi otthonban.

A nyomozás kiderítette, hogy négy gyerek tartózkodott az intézményben abban az időben,

akikre egy személy vigyázott, mivel az egyik bölcsődei dolgozó beteget jelentett, Gheblehshenas pedig egy másik bölcsődébe ment.

A kerületi ügyészség szerint, amíg Fathizadeh reggelit készített, az egyik gyereket a kiságyban hagyta, és állítólag három gyereket - felügyelet nélkül - kiengedett a hátsó terasz játszóterére.

A játszóteret a hátsó udvarban, egy másfél méter magas kerítéssel körülvett medence mellett alakították ki, de a medence kapuját nyitva tartották, így a gyerekek be tudtak menni a medencébe.

Amikor Fathizadeh öt perccel később kiment az udvarra, az egyik gyermeket a medencében lebegve találta.

Miközben ő megpróbálta újraéleszteni a gyereket, a bátyja - aki otthon volt, és már értesült a vészhelyzetről - két másik gyermeket talált a medencében, eszméletlenül.

- mondta Jeff Rosen kerületi ügyész.

A bölcsőde engedélyét felfüggesztették.