Döbbenet: semmit nem érnek a NATO-fegyverek, tömegével halnak az ukránok

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, katona
BAKHMUT, UKRAINE - JUNE 19: Ukrainian soldiers from the 60th Battalion of Territorial Defense, are shooting rounds into Russian positions with an S60 anti-aircraft canon placed on a truck, outside Bakhmut, Ukraine on June 19, 2023. Wojciech Grzedzinski / Anadolu Agency (Photo by WOJCIECH GRZEDZINSKI / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az ukrán csapatok Robotine térségben súlyos veszteségeket szenvednek el az ellentámadás során. Kiderült, hogy a katonák legalább 75 százaléka meghalt, és ez az arány csak egyre emelkedik.
Vágólapra másolva!

Az ukrán katonák nemrég a Timesnak adtak interjút, amelyben beismerték, hogy hatalmas veszteségeket szenvednek el a fronton, a helyzet pedig nem javul, csak romlik. A Szkala zászlóalj tagjai, akik Robotine visszafoglalásában játszottak kulcsszerepet, nagyon borús képet festettek a front jelenlegi állásáról.

„Aha, áttörtük az oroszok első védvonalát, de milyen áron!" – mondta egy Bajec hívójelű ukrán katona a brit lapnak. Csúnya káromkodások kíséretében hozzátette, hogy egységének 75 százaléka elesett a harcokban. „Az itteni srácok 90 százaléka hamarosan meg fog halni" – idézi az ukrán rohamosztagost a brit lap. Az ukrán katona hangsúlyozta:

jók a NATO által biztosított harcjárművek, de semmit nem érnek az orosz aknák ellen,

ezért éjjel, gyalogosan támadnak, mert ez a legjobban kifizetődő műveleti módszer. A Timesnak nyilatkozó ukrán katonák súlyos veszteségekről, szörnyű fáradtságról és brutális intenzitású harcokról beszéltek, de készek folytatni a küzdelmet - írja a Mandiner.