Hetek után kapták el a milliós kárt okozó rejtélyes tolvajt Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Humphrey Herington ausztrál faiskolatulajdonos hetek óta törte a fejét, hogy azonosítani tudja a palántáit felfaló, megfoghatatlan tolvajt.
Vágólapra másolva!

A tulajdonos először azt hitte, hogy szökött kecskék falták fel a palántákat, vagy egy oposszum.

A legutolsó dolog, amire számított, hogy a tettes egy szemtelen koala volt, aki jóllakva és kábultan és feküdt a lecsupaszított eukaliptusz növények között.

- mondta a férfi a BBC-nek.

Az alkalmazottak most koalabiztos kerítést építenek a palántázóasztalok köré, hogy meghiúsítsák a Claude-nak elnevezett koala pusztító falatozását, ami 6000 dollárba (2 millió forint) került a faiskolának.

A sors iróniája, hogy a Claude által felfalt növényeket azért termesztették, hogy a koalák élőhelyét növeljék a régióban

- a faj veszélyeztetett.

2022-ben a koalákat Ausztrália keleti partvidékének nagy részén a veszélyeztetett egyedek közé sorolták, miután drámai létszámcsökkenés következett be.

Az erszényes állatokat a földtisztítás, a bozóttüzek, a szárazság, a betegségek és más veszélyek pusztították.

Egy 2021-ben az észak-észak-amerikai szövetségi államban végzett vizsgálat megállapította, hogy a koalák 2050-re kipusztulnak, ha nem történik sürgős intézkedés. Egyes természetvédelmi csoportok szerint akár 50 000 állat is maradhat a vadonban - írja a BBC News.