Házilag készített méreggel akarta megölni Trumpot, most elítélte a bíróság

TRUMP, Donald Hidalgo megye, 2023. augusztus 19.
A texasi Hidalgo megye sheriffi hivatalának 2020. szeptember 23-i felvétele Pascal Ferrier-ről. 2023. augusztus 17-én egy washingtoni bíróság 22 év szabadságvesztésre ítélte az 56 éves nőt, amiért 2020 szep
Hidalgo megye, 2023. augusztus 19. A texasi Hidalgo megye sheriffi hivatalának 2020. szeptember 23-i felvétele Pascal Ferrier-ről. 2023. augusztus 17-én egy washingtoni bíróság 22 év szabadságvesztésre ítélte az 56 éves nőt, amiért 2020 szeptemberében egy halállal fenyegető levélben mérget küldött Donald Trump akkori amerikai elnöknek, és a meggyilkolását tervezte 2020-ban. A kanadai-francia kettős állampolgárt nem sokkal később az Egyesült Államok és Kanada határán tartóztatták le, amikor autójával be akart lépni az Egyesült Államokba, és járművében töltött fegyvert, valamint nagy mennyiségű lőszert találtak. A ricint tartalmazó postai küldeményt már a Fehér Házba érkezése előtt lefoglalták a hatóságok. MTI/AP/Hidalgo megye sheriffi hivatala
Vágólapra másolva!
A bíróság 22 év börtönre ítélte azt a kanadai-francia kettős állampolgárt, aki levélben mérget küldött Donald Trumpnak, és az amerikai elnök meggyilkolását tervezte 2020-ban.
Vágólapra másolva!

Pascale Cecile Veronique Ferrier-re még csütörtökön mondta ki az ítéletet a Washingtonban ülésező bíróság - olvasható az ítéletről szóló bírósági közleményben.

Az 56 éves nő a büntetőeljárás során, még januárban, bűnösnek mondta magát a biológiai fegyverek tilalmának megsértése miatt.

Meg akarta mérgezni az elnököt

Pascale Ferrier 2020 szeptemberében levélben küldött halálos ricint a hivatalban lévő elnöknek, Donald Trumpnak, és a csatolt írásban halállal fenyegette meg.

Nem sokkal később az Egyesült Államok és Kanada határán tartóztatták le, amikor autójával be akart lépni az Egyesült Államokba, és járművében töltött fegyvert, valamint nagy mennyiségű lőszert találtak.

A texasi Hidalgo megye sheriffi hivatalának 2020. szeptember 23-i felvétele Pascal Ferrier-ről. A ricint tartalmazó postai küldeményt már a Fehér Házba érkezése előtt lefoglalták a hatóságok. Forrás: MTI/AP/Hidalgo megye sheriffi hivatala/-

A postai küldeményt már a Fehér Házba érkezése előtt lefoglalták a hatóságok. Ferrier az amerikai elnökön kívül hasonló módon küldött ricint a texasi bűnüldöző hatóság tisztviselőinek, akik szerinte felelősek voltak azért, hogy 2019-ben törvénysértés miatt előállították. A nyomozás megállapította, hogy

a nő házilag készítette a mérget.

Az ítélet szerint 22 éves börtönbüntetésének letöltése után Pascale Cecile Veronique Ferrier-t véglegesen kitiltják az Egyesült Államokból, és a nő élete végéig hatósági megfigyelés alatt áll majd.