Kórházi betegeket menekítettek egy tengeri kompra a Gögögországban pusztító tűz miatt

Alekszandrúpolisz, 2023. augusztus 22. Erdőtűz pusztít az északkelet-görögországi Alekszandrúpolisz közelében fekvő Avantasz falu környékén 2023. augusztus 21-én. A száraz és szeles időjárás miatt a térségben tomboló tüzet nem sikerült még megfékezni. MTI/EPA/ANA-MPA/Dimitrisz Alexudisz
Vágólapra másolva!
Több tucat kórházi beteget kellett egy tengeri kompra menekíteni a Görögország északkeleti részén fekvő Alekszandrúpolisz kikötővárosában négy napja tomboló erdőtűz miatt - közölte a helyi tűzoltóság.
Vágólapra másolva!

A hatóságok szerint 65 beteget a városi egyetemi kórházból kerekesszéken és hordágyakon evakuáltak a tengeri kompra, amelyet azonnal tábori kórházzá alakítottak.

Az idős betegek a hajóétterem padlóján szétszórt matracokon feküdtek,

az ápolók hordágyakon fekvő betegeket láttak el, egy kanapén ülő férfi pedig saját infúzióját tartotta a kezében.

Több száz tűzoltó igyekszik megfékezni a város közelében szombaton felcsapott lángokat, amelyek a viharos erejű, forró szél miatt gyorsan szétterjedtek.

Erdőtűz pusztít az északkelet-görögországi Alekszandrúpolisz közelében fekvő Avantasz falu környékén Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Dimitrisz Alexudisz

A rendőrség a közeli, határ menti Lefkimmi település mellett vélhetően egy migráns holttestét találták meg egy leégett erdőben.

A szomszédos Mákri üdülőváros strandjáról további 14 embert mentett ki a parti őrség hajója.

Két tűzoltót kórházba kellett szállítani, miután sérüléseket szenvedtek a Dialekto falu házait fenyegető erdőtüzek oltása során.

A görög-török határ menti Évrosz régióban több település lakóit evakuálták, miután a hatóságok figyelmeztettek, hogy a következő napokban újabb erdőtüzek keletkezhetnek a térségben.

Az Athéntól északra fekvő Évia szigetén, a fővárostól északnyugatra elterülő Boiótia régióban, valamint az égei-tengeri Kikládokhoz tartozó Kithnosz szigetén szintén több erdő- és bozóttűz pusztít jelenleg is.