Megszólalt Zelenszkij elmeállapotáról Oroszország

LAVROV, Szergej
Rijád, 2022. június 1. Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálatának felvétele Szergej Lavrov orosz külügyminiszterről az Öböl menti Együttműködési Tanács (GCC) és Oroszország stratégiai párbeszédének 5. alkalommal rendezett külügyminiszteri tanácskozásán vett részt a szaúdi fővárosban, Rijádban 2022. június 1-jén. MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium
Vágólapra másolva!
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Pavel Zarubin újságírójának adott interjújában tudatzavarnak nevezte az ukrán elnök kijelentéseit az Oroszország felől érkező nukleáris fenyegetésről, és megkérdőjelezte Volodimir Zelenszkij úgymond tudati alkalmasságát. Ha leegyszerűsítve fogalmazunk: a szerinte megkérdőjelezhető elmeállapotáról célozgatott Lavrov, voltaképpen pszichopatának nevezte.
Vágólapra másolva!

"Nehezen tudom kommentálni azt, amit az amerikai elnök az utóbbi időben mondott (...). Nem tulajdonítanék túl nagy jelentőséget olyan szóbeli eszkalációknak, amelyeknek semmi alapja nincs" - mondta a miniszter.

Zelenszkij szavait még zavarosabb tudatzavarnak nevezte, hozzátéve, hogy

az ukrán elnök tetteinek elemzéséhez orvosi végzettségre van szükség.

"Nincs orvosi szakképzettségem. Ursula von der Leyen orvosi végzettséggel rendelkezik.

- zárta az orosz külügyminiszter.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Forrás: MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium/-

Joe Biden amerikai elnök a héten azt mondta, hogy szerinte valós a fenyegetés, hogy Oroszország taktikai atomfegyvereket vet be. Zelenszkij pedig a BBC-nek adott interjúban úgy nyilatkozott, hogy a világ megtalálja a módját annak, hogy Vlagyimir Putyin orosz vezetőt "megfossza az életétől", ha nem hagyja abba a nukleáris fegyverekkel való fenyegetőzést.

Mint Putyin hangsúlyozta, a nukleáris fegyvereket azért hozták létre, hogy a legtágabb értelemben véve biztosítsák Oroszország biztonságát, de nincs szükség a használatukra.