Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Botrányos baloldali korrupciót lepleztek Amerikában

JOE BIDEN, HUNTER BIDEN, politika, amerikai elnök, fia, Dél-Karolina, templom
US President Joe Biden (L) waves alongside his son Hunter Biden after attending mass at Holy Spirit Catholic Church in Johns Island, South Carolina on August 13, 2022. (Photo by Nicholas Kamm / AFP)
Vágólapra másolva!
Elképesztő korrupciós botrányt lepleztek le a republikánusok.
Vágólapra másolva!

A Breitbart írta meg, hogy Mykola Zlochevsky a jelek szerint

5 millió dollárt fizethetett ki Joe Biden amerikai elnök számára.

A vezető jobboldali újság még hozzáteszi, hogy Zlochevsky jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Egyesek szerint még Monacóban lehet, 2019-ben menekült el Ukrajnából miután megvádolták sikkasztással. Azonban az Al Jazeera szerint a 2017 és 2019 közötti időszakban ciprusi állampolgárságot is szerezhetett.

A ciprusi vonal hitelességét erősíti az a tény is, hogy az általa alapított Burisma Holdings nevű alapkezelő tulajdonost váltott 2011-ben, innentől kezdve egy ciprusi offshore befektetési alap lett a tulajdonos (Zlochevsky 2002-ben társalapítóként vett részt a szervezet alapításában).

2016-ban Zlochevsky pénzmosás és korrupció gyanújába keveredett a Burisma kapcsán. Az eljárást ugyanakkor leállították Barack Obama alelnökének, az azóta elnökké választott

Joe Biden nyomására, aki azzal fenyegetőzött, hogy 1 milliárd dollár amerikai segélyt von meg Ukrajnától, ha nem mentik fel Shogint az ügyészség éléről. Biden 2018-ban ismerte el, milyen szerepet játszott Shogin kirúgásában.

Zlochevsky közvetlen kapcsolatban állt Hunter Biden-nel. Forrás: AFP/Nicholas Kamm

Ugyanebben az évben, tehát 2016-ban nevezték ki Joe Biden botrányba keveredett fiát, Hunter Biden-t és üzlettársát, Devon Archer a Burisma igazgatótanácsának tagjaként tartották számon (Huntert még 2014-ben nevezték ki tagnak az igazgatótanácsban). A Breitbart információi szerint

Hunter Biden igazgatótanácsi tagként 83 000 dollárt vitt haza havonta.

Chuck Grassley amerikai republikánus szenátor egy 2020-as szenátusi átvilágítás során a zárójelentésben a következőket írta Zlochevsky-nek a demokratákkal való együttműködésével kapcsolatban:

- áll a 2020-as zárójelentésben.

Hétfőn Grassley pedig bejelentette,

megalapozott a gyanú, miszerint egy ismeretlen külföldi állampolgár fejenként 5 millió amerikai dollárt fizethetett Joe Biden amerikai elnöknek és Hunter Biden-nek, valamint fény derült 17 darab rögzített hanganyag létezésére is, amelyek "biztosításként" szolgáltak.

A republikánus szenátor az FD-1023-as számú FBI informátor vallomására alapozza állítását. Több republikánus politikus, köztük Marjorie Taylor Greene szerint

az FD-1023-as számú informátor nem más, mint Mykola Zlochevsky.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről