Brüsszeli korrupciós botrány: lemondott az eljárás vizsgálóbírója

Brüsszel, EP
Az Európai Parlament sokszor a jogállsmiság és a szuverenitás gyengítésére törekszik ezáltal a tagállamokat hozza egyre nehezebb helyzetbe.
Vágólapra másolva!
A bíró fiának és az vádiratban szereplő egyik EP-képviselő fiának közös marihuána-értékesítő cége van.
Vágólapra másolva!

Michel Claise, az Európai Parlament korrupciós vizsgálatát vezető belga bíró hétfőn bejelentette, hogy összeférhetetlenség vádja miatt lemond a brüsszeli korrupciós botrány vizsgálatáról az összeférhetetlenség vádja miatt – erősítette meg hétfőn a belga ügyészség, hívja fel rá a figyelmet a Mandiner.

Michel Claise (Fotó: Facebook/Michel Claise) Forrás: Origo

„Elővigyázatosságból, valamint annak érdekében, hogy az igazságszolgáltatás nyugodtan folytathassa munkáját, és megőrizze a magánélet, valamint a szakmai kötelezettségek közötti elhatárolódást, Michel Claise vizsgálóbíró arról tájékoztatott minket, hogy ma este úgy döntött, lemond az ügyben betöltött szerepéről" – áll a közleményben.

A lemondást a katari korrupciós botrány egyik gyanúsítottjának, Marc Tarabellának az ügyvédje, Maxim Töller harcolta ki,

aki megtudta, hogy a bíró és egy másik, a vádiratban szereplő, de meg nem gyanúsított EP-képviselőnő, a belga szocialista Marie Arena fiai, közös, (legális) marihuána-értékesítéssel foglalkozó céggel bírnak.

Múlt szerdán este Claise még jókedvűen borozgatott két kollégájával a strasbourgi katedrálisnál. Akkor a Politicónak azt mondta, hogy a nyomozás jól halad, és idővel több fény derül az ügyre.