Hatalmas botrány: felháborító ajándékot kap Harry herceg apja koronázásán

Harry herceg, Vilmos herceg, Kate Middleton, Meghan Markle, Egyesült Királyság – Afrika csúcstalálkozó
Britain's Prince Harry, Duke of Sussex arrives to attend the UK-Africa Investment Summit in London on January 20, 2020. (Photo by Ben STANSALL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Blikk információi szerint részt vehet III. Károly királlyá koronázásán a családi botrányokat kiterengető Harry herceg is, azonban "szájkosarat" kell viselnie.
Vágólapra másolva!

Az uralkodó mellőzni szeretné a botrányt, így

kisebbik fia csak abban az esethet vehet részt a koronázási ünnepségen, ha nem beszélget a család többi tagjával.

Hidegháborús a hangulat a királyi családban Harry sorozatos botránykeltése miatt, ezért a kötelező köszönések mellett senkivel sem beszélhet a koronázási ceremónián. Az egész világon nézik majd ezt az eseményt, senki sem akar hibázni, nehogy félreértsék egy gesztusát, így az ő társaságát sem keresi majd senki – mondta egy bennfentes a Mirror című brit napilap riportjában.

A palotához közeli források alapján

III. Károly mindenféle botrányt kerülni akar, és nem tűri az ellenvetést.

Azt akarja sugározni a nagyszabású szertartása során, hogy a botrányok kora véget ért. Innentől kezdve higgadt, kiszámítható uralkodás veszi kezdetét. Aki ellenszegül, arra szankciók várnak, nem számít hogy családtag, történetesen a fia.

Ugyanakkor Harry tisztában van vele, hogy nagy nap ez az édesapja életében, ezért tűri el a megaláztatások sorozatát.

Várhatóan nem lehet ott a királyi menetben, és a Buckingham-palotába sem kap meghívót és nem lesz ott az erkélyen sem, ahonnan a király köszönti az alattvalókat.

Komoly presztízsvesztés jelenthet ez számára, de a sorozatos botrányai után várható volt, hogy szigorúan bánnak majd vele.

Címlapi képünk illusztráció!