Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Számtalan nemi erőszak bizonyítéka semmisült meg egy elromlott hűtő miatt

nemi erőszak, elromlott hűtő, nincs bizonyíték, Scotland Yard, Met Police, Baroness Louise Casey
LONDON, ENGLAND - MARCH 20: Baroness Louise Casey arriving at Queen Elizabeth II Conference Centre for the press briefing of her review into the standards of behaviour and internal culture of the Metropolitan Police Service, commissioned in the wake of the murder of Sarah Everard by a serving officer, on March 20th, 2023 in London, England. The report with recommendations on the actions required is due to be published on March 21st. (Kirsty O'Connor - WPA Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ügyeket dobtak el az angliai rendőrök, amikor a tavaly nyári nagy hőségben elromlott több, bizonyíték tárolására szolgáló hűtőszekrényük. Vizsgálat indult az ügyben, amely több súlyos hiányosságot is felfedett a rendőrök munkájában. Lehetséges erőszaktevők sétálhattak el szabadon a mulasztások miatt – írja a DailyMail.
Vágólapra másolva!

Tavaly, az egyik nyári hőhullám során, elromlott az angliai rendőrség több bizonyítékot tároló hűtőszekrénye, ezért számtalan erőszakos bűncselekményből származó tárgyat, köztük keneteket, vér- és vizeletmintákat és ruhaneműket is meg kellett semmisíteniük.

Az ügyben indult vizsgálat során kiderült, hogy nem csak egy véletlen meghibásodásról van szó, hanem mulasztások sorozatáról,

például a minták között találtak egy uzsonnás dobozt is, ami szabályellenes, mert beszennyezheti a bizonyítékokat.

Embed from Getty Images

A felülvizsgálat súlyos hiányosságokat talált az áldozatokkal való bánásmódban is, akiket túlhajszolt és tapasztalatlan rendőrök hallgattak ki.

Egy helyi rendőr elmondása szerint olyan rossz a rendőrség működése a nemi erőszakokkal kapcsolatban, hogy szinte olyan mintha legális lenne Londonban.

Az ügyet vizsgáló Baroness Casey Forrás: Getty Images/PA/Kirsty O'connor

A vizsgálat során kiderült, hogy mindegyik bizonyíték tároló hűtő rossz állapotban volt és a bennük lévő bizonyítékok csomagolása sem volt megfelelő.

Továbbá annyira tömöttek voltak, hogy három rendőr kellett ahhoz, hogy becsukják azokat.

Egy rendőr arra panaszkodott, hogy évekig kellett várniuk toxikológiai eredményekre és telefonok átvizsgálásra.

Egy másik pedig arról számolt be, hogy a rendőrök rendszeresen hibáztatják a nemi erőszakok áldozatait a nyomozások során, sokszor szarkasztikusak és durvák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről