Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Putyin váratlanul üzent Bidennek

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, török külügyminiszter, béketárgyalás, Szergej Lavrov, Törökország, Antalya
Russian Foreign Minister Sergei Lavrov looks on as he gives a press conference after meeting Ukraine's Foreign Minister for talks in Antalya, on March 10, 2022, 15 days after Russia launched a military invasion on Ukraine. - Russian and Ukrainian foreign ministers are in Turkey to hold face-to-face talks in the first high-level contact since the invasion. (Photo by OZAN KOSE / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy Puskin-vers szavalásával üzente meg Szergej Lavrov külügyminiszter - vagyis nyilvánvalóan maga az elnök, Vlagyimir Putyin - a nyugati hatalmaknak, hogy maradjanak ki az ukrajnai háborúból, mert „családi vita" zajlik - írja a portfolio.hu.
Vágólapra másolva!

Alekszandr Puskin „Oroszország rágalmazóihoz" című versét elszavalva üzente meg Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a nyugati hatalmaknak, hogy maradjanak ki az ukrajnai háborúból.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Forrás: AFP/Ozan Kose

Puskin a verset az 1830-31-es, Orosz Birodalom elleni lengyel felkelés kapcsán írta, mivel Franciaország akkori vezetői fontolgatták, hogy segítséget küldenek a lengyel lázadóknak. Puskin viszont arra szólította fel a franciákat és más, nyugati hatalmakat, hogy ne avatkozzanak bele az eseményekbe.

Szergej Lavrov, akárcsak korábban Puskin, ezzel egyértelmű üzenetet küldött a Nyugatnak: maradjanak ki az ukrán háborúból!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről