Kártérítést kell fizetnie, mert megölte a férfit, aki többször is megerőszakolta

Vágólapra másolva!
Öt év felfüggesztett börtönre és 150 ezer dolláros kártérítésre ítélték azt az amerikai tinédzsert, aki megölte az erőszaktevőjét - írja az NBC News.
Vágólapra másolva!

Kedden a 17 éves Pieper Lewis kedden öt év felfüggesztett börtönbüntetésre és 150 ezer dollár (60 millió forint) kártérítés megfizetésére ítélte egy iowai bíróság, mivel megölte a 47 éves Zachary Brooksot.

A lány 2020 júniusában bűnösnek vallotta magát nem szándékos emberölés és szándékos bántalmazás vádjában.

Lewis tizenévesen elköszökött otthonról, miután nevelőanyja bántalmazta, és egy Des Moines-i tömbház folyosóján húzta meg magát.

Az egyik itt lakó 28 éves férfi magához vette és prostitúcióra kényszerítette a lányt.

Az egyik ilyen férfi Brooks volt, a lány szerint többször is megerőszakolta a halála előtti hetekben. Volt, hogy a 28 éves férfi kést nyomott a torkához, így kényszerítve arra, hogy menjen át Brooks lakására.

Lewis egy újabb nemi erőszak után magához ragadta az éjjeli szekrényen talált kést, és dühében több mint 30-szor szúrta meg a férfit.

Ugyan a rendőrök és az ügyészség nem vitatják a nemi erőszak tényét, de utóbbi szerint mivel a férfi aludt a gyilkosság alatt, a lány nem volt közvetlen életveszélyben. Iowa egyike annak a több tucat amerikai államnak, ahol az emberkereskedelem áldozatainak nem jár büntetőjogi mentelmi jog.