Megszakította útját egy utasszállító, mert rémisztő képeket kaptak az utasok

repülő pánik megszakította útját a gép mert az utasok légi katasztrófákról készült képeket kaptak pilóta
Az AnadoluJet egyik gépe, amely a Turkish Airlines leányvállalatához tartozik
Vágólapra másolva!
Megszakította felszállását a török AnadoluJet egyik járatának kapitánya a Ben Gurion repülőtéren, mert utasai légi katasztrófákról készült képeket kaptak telefonjukra - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A Boeing 737 típusú gép 160 utassal a fedélzetén a felszállási pozíció felé tartott, amikor az utasok értesítették a személyzetet, hogy megkapták a fényképeket.

A kapitányt tájékoztatták, és úgy döntött, hogy visszatér a terminálhoz.

Az incidens után az utasokat és a személyzetet leszállították, a poggyászokat újra átvizsgálták. Több izraeli fiatalt gyanúsítottként azonosítottak, és kihallgatták őket.

A gép az indulási engedélyt követően öt óra késéssel indult.

Az AnadoluJet egyik gépe, amely a Turkish Airlines leányvállalatához tartozik Forrás: Sputnik via AFP/Mikhail Golenkov

A héber Ynet híroldal szerint a képeket egy AirDrop nevű Apple-szolgáltatáson keresztül osztották meg, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fájlokat küldjenek az egyik Apple-eszközről a másikra, rövid távolságon keresztül.

Az összes kép iPhone-on érkezett.

A képek a Turkish Airlines repülőgépéről készültek, amely 2009-ben Hollandiában zuhant le, és egy másik, 2013-as repülőgép-balesetről az Egyesült Államokban.

Az eset két héttel azután történt, hogy a Ben Gurion repülőtéren egy másik biztonsági incidens akadályozta a forgalmat:

ekkor egy amerikai család élő tüzérségi lövedéket készített a bejelentkezéskor, amelyet úgy terveztek, hogy emlékül hazavisznek. Az utason menekülni kezdtek, a kitört pánikban egy embert kórházba is kellett szállítani, mert átesett a futószalagon.

Címlapi képünk illusztráció!