Négyen meghaltak egy robbanásban Pennsylvaniában - videó

Police - patrol car in use Disasters and Accidents police Fires Symbol image Danger Criminals Blue Light Symbol motif Warning Tagged Blocking locked Insert Ala Horizontal CRIME ACCIDENT TRAFFIC SYMBOL ACCIDENT SITE BURGLARY BLUE COLOUR CAST TRAFFIC ACCIDE
15 November 2021, Hamburg: Police patrol car with blue light in action Photo: Daniel Bockwoldt/dpa (Photo by Daniel Bockwoldt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Legalább négy ember meghalt, többen pedig csapdába kerülhettek a romok és a törmelék alatt, amikor csütörtök este felrobbant egy lakóház a pennsylvaniai Pottstown-ban.
Vágólapra másolva!

A tűzoltők és mentők helyi idő szerint este, 20 óra környékén érkeztek a Philadelphiától nagyjából 60 kilométerre található kisvárosban a katasztrófa helyszínére. A szemtanúk által a közösségimédia-felületeken megosztot képeken óriási pusztítást, törmelékhalmokat látni. A jelek szerint

az összeomolott ház mellett több más épület is megsérült a detonációt követő légnyomás miatt.

A hatóságok eddig négy áldozatot azonosítottak.

Két embert továbbra is eltűnt kezelnek, ők valószínűleg a romok alatt rekedtek,

híradásunk idején is nagy erőkkel keresik őket. A hatóságok közölték, hogy további két embert kórházba szállítottak, sérüléseik mértéke egyelőre nem ismert.

A helyi tudósítóknak többen nyilatkoztak arról, hogy még több kilométerre a robbanás helyszínétől is érezték annak lökését - ez a megjelent képekkel együtt arra utal, hogy a robbanás rendkívüli erejű lehetett. Többen először azt gondolták, földrengés volt alattuk.

Montgomery megye illetékesei egyelőre nem adtak ki hivatalos állásfoglalást a katasztrófáról, de vélhetően gázszivárgás miatt történt a robbanás, ami elpusztította a lakóépületet - írja a FoxNews.