Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Drámai támadássorozatra készül az orosz hadsereg

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna,
This handout photograph released by Ukrainian State Emergency Service on May, 8, 2022, show Ukrainian firefighters putting out a fire after Russian missiles hit a school in eastern Ukraine's Lugansk region on May, 7, 2022. - Sixty civilians died in the bombing of a school in eastern Ukraine's Lugansk region this weekend, President Volodymyr Zelensky said on May, 8, 2022. "Just yesterday in the village of Bilogorivka, Lugansk region, a Russian bomb killed 60 people. Civilians," Zelensky said during an address to the G7 summit by video conference. (Photo by Handout / Ukrainian State Emergency Service / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Ukrainian State Emergency Service" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Izjum, Harkov és Zaporizzsja térségében is átcsoportosítják az erőiket az orosz csapatok, hogy újabb támadó hadműveleteket hajtsanak végre, és megakadályozzák az ukrán ellentámadásokat, áll az Institute of the Study of War (ISW) legfrissebb jelentésében. Az intézet arra is rámutat, hogy az orosz hatóságok elkezdtek azon dolgozni, hogy a megszállt területeket Oroszországba integrálják.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napon nem értek el jelentős előrenyomulást az orosz csapatok Izjum térségében, ugyanakkor feltehetően arra törekednek, hogy

összevonják erőiket, hogy a következő napokban újabb támadást hajtsanak végre.

Herszontól északkeletre, Zaporizzsja térségében szintén erősítik csapataikat az oroszok, valószínűleg Mariupolból érkezik erősítés az újabb támadás megkezdése előtt.

Forrás: ISW

Folytatják a csapatok erősítését és az erők összpontosítását Harkov környékén az oroszok, hogy ki tudják védeni az ukrán ellentámadásokat, az elmúlt napon ugyanis jelentős ukrán ellentámadásokkal kellett szembenéznie az orosz csapatoknak.

Az ISW jelentése arra is rámutat, hogy információk szerint az orosz hatóságok közben elkezdték megteremteni annak a feltételeit, hogy megváltoztassák a szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok státuszát: egyetlen Donbász Köztársasággá alakítva, esetlegesen Oroszországhoz csatolva a területeket. A percről percre közvetítésünket a háborúról itt találják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről