Ezt üzente Putyin a Nyugatnak

LAVROV, Szergej
Moszkva, 2022. január 14. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az előző év diplomáciai tevékenységét értékelő évenkénti sajtóértekezletén Moszkvában 2022. január 14-én. MTI/EPA/Makszim Sipenkov
Vágólapra másolva!
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az orosz állami televízióban beszélt arról, hogy Oroszország mindent megtesz annak érdekében, hogy a nukleáris háború minimális esélyét is elkerülje, de ebben az ukránoknak is partnernek kell lenniük, mivel Kijev eddig csupán áltárgyalásokat folytatott. A külügyminiszter nyilatkozatán keresztül nyilvánvalóan Putyin elnök üzent a Nyugatnak.
Vágólapra másolva!

Lavrov az orosz állami tévé műsorában arról is beszélt, hogy nagyon nem szeretné, ha a jelenlegi kockázatokat mesterségesen felduzzasztanák, miközben máris nagyon jelentősek.

Arról, hogy mit hajlandó tenni Moszkva a harmadik világháború kitörésének megakadályozására, a miniszter hangsúlyozta: "Oroszország már elég sokat és sok éve tesz".

Emlékeztetett arra: még a Donald Trump elnök vezette amerikai kormányzat idején a legmagasabb szinten szorgalmazták, hogy Moszkva és Washington erősítse meg Mihail Gorbacsov és Ronald Reagan 1987-es nyilatkozatát, miszerint egy nukleáris háborúnak nem lehetnek nyertesei, és soha sem szabad azt kirobbantani.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Forrás: MTI/EPA/Makszim Sipenkov