Putyin üzent a háború végéről

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, ukrajna, megrongálódott,  Views from Bucha after Russian withdrawal Aftermath,bombing,Bucha,Bunker,children,civilian casualities,dea Horizontal
BUCHA, KYIV PROVINCE, UKRAINE - APRIL 06: A female civilian rides amid the destruction on a street in the town of Bucha, on the outskirts of Kyiv, after the Ukrainian army secured the area following the withdrawal of the Russian army from the Kyiv region on previous days, Bucha, Ukraine, on April 6, 2022. Narciso Contreras / Anadolu Agency (Photo by Narciso Contreras / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Putyin szóvivője a Sky Newsnak nyilatkozva elismerte, hogy jelentősek a veszteségeik és ezt tragédiának nevezte. Dmitrij Peszkov azt mondta, a háború kezdete óta egyszer sem támadtak polgári célpontokat, az erről szóló videók hamisak. Percről percre tudósításunk a háborúról itt olvasható. Peszkov szerint a "következő napokban" véget érhet a háború: vagy azért, mert elérik a célokat, vagy azért, mert béke születik.
Vágólapra másolva!

„Oroszország jelentős veszteségeket szenvedett, ami tragédia

– ismerte el Vladimir Putyin szóvivője, Dimitrij Peszkov.

Bucsa Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Narciso Contreras

Dimitrij Peszkov a Skynews-nak adott interjúban azt mondta, hogy Oroszország Ukrajnával vívott háborújának kezdete óta az orosz csapatok

A mariupoli szülészeti klinika elleni támadásról és a bucsai mészárlásról szóló videókról azt mondta, azok hamisítványok.

A szóvivő "tragédiának" nevezte a civil halálozást, és reményét fejezte ki, hogy Oroszország a következő napokban eléri céljait, vagy tárgyalásra kerül sor.

"Reméljük, hogy a következő napokban ez a hadművelet eléri a kitűzött célokat, vagy az orosz és az ukrán küldöttségek közötti tárgyalásokon sikerül véget vetni (a harci cselekményeknek)" - fogalmazott.

Peszkov határozott igennel válaszolt arra kérdésre, hogy a háborút tárgyalásos úton le lehet-e zárni, hozzátéve: ez erőteljesen függ attól is, hogy az ukrán fél milyen mértékben hajlandó teljesíteni az orosz feltételeket.