Párizs egyik leghíresebb lakóháza lángol a belvárosban, nem tudják, hogy miért - videó

Párizs, tűz, belváros, Boulevard des Capucines
This handout picture taken and released on November 20, 2021 by the Brigade de Sapeurs-Pompiers de Paris (BSPP - Paris Fire Brigade) shows smoke and flames billow out from a building at the Boulevard des Capucines in Paris. (Photo by C.Nicolas / Brigade de Sapeurs-Pompiers de Paris / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / C.Nicolas / Brigade de Sapeurs-Pompiers de Paris " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A francia főváros egyik leghíresebb útján órák óta küzdenek a tűzoltók, próbálják eloltani a tüzet, hogy az ne terjedjen át Párizs leghíresebb épületeire és az Operaházra. A tűz okairól semmit sem lehet tudni. Nem sokkal ezelőtt a lángokat nagyjából eloltották, de még mindig veszélyes, fekete füst árad a híres Hausmann-házból. A harmadik emelet teljesen leégett.
Vágólapra másolva!

A párizsi Boulevard des Capucines sugárút

a francia főváros egyik legszebb és leghíresebb útja, a budapesti Andrássy úthoz hasonlíthatjuk,

számtalan ismert épülettel, előkelő boltokkal, éttermekkel, és itt kap helyet a Palais Garnier, a párizsi Operaház is, amivel szemben már órák óta próbálják eloltani a tüzet a tűzoltók.

A felvételeken is jól látható, milyen hatalmas lángok csaptak fel az egyik épületben a sugárúton.

A rendőrség tájékoztatása szerint szombat délelőtt fél 11-től ég a ház, az épületben, ahol a Benettonnak és a Five Guys étteremláncnak van üzlete.

A tűz a harmadik emeleten ütött ki, ahol főleg irodák vannak, de átterjedt a negyedik emeletre is. Ott lakások is vannak. Sérültekről egyelőre nem tudni.

A nap során a szakemberek drónokat is bevetettek, hogy fel tudják mérni a tűz nagyságát, és hatásosan tudjanak fellépni a lángok továbbterjedésével szemben.

A tűz okait még vizsgálják, azokról semmilyen tájékoztatást nem adhatnak,

mondta el a tűzoltóság egy szóvivője a Le Figaro szerint.

A híradások szerint a tüzet még délutánra sem sikerült teljesen eloltani, hatalmas füst száll fel az épületről, de a tűz továbbterjedését minden bizonnyal már sikerült megakadályoznia a tűzoltóknak.