Harry és Meghan nem kért engedélyt a királynőtől a Lilibet névhez

Harry Meghan Oprah Winfrey interjú
Vágólapra másolva!
Nem kért engedélyt a királynőtől Harry és Meghan, hogy lányukat Lilibetnek nevezzék - tudta meg a BBC egy palota közeli forrástól. Egy másik forrás viszont ezt elképzelhetetlennek tartja.
Vágólapra másolva!

A Buckingham-palota egyik forrása azt mondja, hogy Harryék nem beszéltek a királynővel a lányuk megszületése előtt - írja a BBC.

Ennek ellentmond a sussexi szóvivő, aki azt mondta, egészen biztosan nem nevezték volna el gyereküket Lilibetnek dédnagyanyja után, ha arra nem kapnak engedélyt. Szerinte az uralkodó volt az első, akit erről a herceg megkérdezett.

A herceg a bejelentés előtt beszélt a családjával, és elsőként a nagyanyját hívta. A beszélgetés során megosztotta reményüket, hogy lányukat Lilibetnek nevezhetik a tiszteletére.

- mondta a szóvivő.

Harry és Meghan az Oprah Winfrey interjún Forrás: CBS

Az év eleji Oprah-interjú óta a herceg kapcsolata a hírek szerint megromlott a királyi családdal, főleg apjával, de a királynővel állítólag jóban vannak, rendszeresen beszélnek.

Hétvégén jelentették be, hogy egy Santa Barbara-i kórházban péntek reggel megszületett Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor.

A Lilibet a királynő beceneve gyerekkora óta.

Még akkor kapta, amikor olyan kicsi volt, hogy nem tudta a saját nevét helyesen kiejteni. Nagyapja, V. György király is előszeretettel nevezte Lilibetnek unokáját. De még néhai férje is így szólította II. Erzsébetet.