Amerika Kapitány meleg tinédzser lesz a legújabb Marvel-képregényben

Chris Evans az Amerika kapitány: Az első bosszúálló című filmben
Vágólapra másolva!
A Marvel Comics elkészíti meleg verzióját is: az Amerika Kapitány sorozatában ezentúl egy transznemű szerző karakterét is életre kelti az LMBT Pride hónapja előtt.
Vágólapra másolva!

Az Amerika Kapitány új karakterét, a meleg tinédzsert Aaron Fischernek hívják, és egy teljesen új, és kifejezetten a meleg tinédzsereknek szóló képregény-sorozat első részében mutatják be. A meleg Amerika Kapitány az otthonról elszökött fiatalok és a hajléktalanok jogait védi majd.

Az 1940-ben megalkotott kultikus képregénysorozat új karakterének megálmodója Jan Bazaldua, transznemű képregényművész.

„Nagyon élveztem a munkát, a karakter megtervezését. Transzneműként örülök, hogy bemutathatok egy nyíltan homoszexuális személyt, aki imádja Amerika Kapitányt, és aki harcol a gonosz ellen azért, hogy segítse a társadalom perifériáján élő és láthatatlanná vált embereket" - nyilatkozta Bazaldua.

Chris Evans az Amerika kapitány: Az első bosszúálló című filmben Forrás: Fórum Hungary

„Aaron nem szupererős lények ellen harcol, mint a klasszikus Amerika Kapitány, hanem egyedül járja az utcákat, és a mindennapi problémákat oldja meg - meséli az alkotó. „Remélem, mindenkinek tetszik majd".

Josh Trujillo, az új képregény társszerzője szerint az új figurát aktivisták, vezetők és hétköznapi emberek inspirálták, olyan emberek, akik a világ jobbá tételén szorgoskodnak.

A meleg tinédzser Amerika Kapitány ezért az otthonról elszökött fiatalokért és a hajléktalanokért harcol majd. Az Amerika Kapitány legújabb kiadása június 2-án kerül a boltokba, éppen az LMBT Pride hónapjának kezdetén.

A Marvel már 2020 januárjában beharangozta, hogy készül egy transznemű karakter bevezetésére.

Eközben a DC képregények világában is felbukkant egy leszbikus színésznő által alakított meleg szuperhős a 2018-as „Batwoman" televíziós sorozatban.