Meghekkelték Donald Trump hivatalos honlapját

TRUMP, Donald Carson City, 2020. október 19.
Donald Trump republikánus párti amerikai elnök kampánygyűlésére érkezik a Nevada állambeli Carson City repülőterén 2020. október 18-án.
MTI/AP/Alex Brandon
Carson City, 2020. október 19. Donald Trump republikánus párti amerikai elnök kampánygyűlésére érkezik a Nevada állambeli Carson City repülőterén 2020. október 18-án. MTI/AP/Alex Brandon
Vágólapra másolva!
A számítógépes bűnözők kéregettek a feltört honlapon.
Vágólapra másolva!

Az amerikai elnök újraválasztási kampánytörzse közleményben tudatta, hogy

a hekkerek nem fértek hozzá érdemleges vagy bizalmas információkhoz,

mert ezeket nem a honlapon tárolják. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Donald Trump republikánus párti amerikai elnök kampánygyűlésére érkezik a Nevada állambeli Carson City repülőterén Forrás: MTI/AP/Alex Brandon

A számítógépes bűnözők kriptovalutát kértek két különböző virtuális címre, vagyis gyakorlatilag kéregetés miatt törték fel a honlapot.

Tim Murtaugh, Trump kampányának kommunikációs igazgatója a Twitteren megerősítette, hogy

a honlapon nem voltak érzékeny adatok.

Helyi idő szerint kedd éjjelig még nem kerültek nyilvánosságra információk arról, hogy kik irányíthatták a számítógépes támadást. Elemzők szerint azonban abból, hogy kriptovalutát kértek, az tűnik ki, hogy a hekkerek valószínűsíthetően nem valamely külföldi állam megbízásából cselekedtek.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nem kommentálta a történteket.

A Videán folytatódott a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a hetedik videó.