A Munkáspárt alelnöke már a YouTube-ról is le akarja tiltatni Tommy Robinsont

Tommy Robinson
Tommy Robinson, member of the newly founded PEGIDA UK leading the protest through Copenhagen's Vesterbro district. Clashes between anti-islamist protesters and anti-fascist activists broke out in Copenhagen, Denmark on 23 January 2015when the radical right-wing group "For Freedom" invited the newly formed leadership of PEGIDA UK, Paul Weston, Tommy Robinson and Anne Marie Waters, to speak at a rally in central Copenhagen. (Photo by Aleksander Klug/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Tom Watson, az antiszemitizmussal gyanúsított és az iszlamistákkal együttműködő brit Munkáspárt alelnöke annak érdekében, hogy lehetőleg örökre letiltsák a bevándorlásellenes, jobboldali aktivistát, nyílt levelet írt a YouTube-t birtokló Google vezérigazgatójának, Sundar Pichai-nak. A tiltás szükségességét azzal indokolja, hogy - szerinte - Tommy Robinson erőszakos, rasszista és „természetesen" iszlamofób, mert felhívja a figyelmet a harmadik világbeli muszlim migráció negatív hatásaira.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo beszámolt róla, a Nagy-Britanniában bevándorlásellenes politikai aktivistaként és újságíróként tevékenykedő Tommy Robinsont számos tiltás után,

február 26-án örökre letiltotta a Facebook és az annak a tulajdonában lévő Instagram.

Tommy Robinson Forrás: AFP/NurPhoto/Aleksander Klug

Kiderült azonban, hogy a letiltása mögött egy olyan Soros György által finanszírozott álcivil szervezet, a Hope Not Hate (Remélj, Ne Gyűlölj) lejárató jellegű, hazugságokra épülő munkássága áll, amely korábban a magyar kormány Stop Soros nevű bevándorlásellenes törvénycsomagját is hevesen támadta.

A Facebookról, és az Instagramról való végleges letiltásának az volt az ürügye, hogy Robinson készített egy dokumentumfilmet, amiben

rejtett kamerás felvételek segítségével lerántotta a leplet a BBC álhírgyártásáról, különös tekintettel a Panorama című műsorra.

A Panorama ugyanis megjelentetett Tommy Robinsonról egy hazugságoktól hemzsegő összeállítást, aminek tartalmát a Soros György által finanszírozott Hope Not Hate szolgáltatta.

A másik népszerű közösségi oldal, a

Twitter már régebb letiltotta, szintén véglegesen.

Tom Watson, az antiszemitizmussal gyanúsított és az iszlamistákkal együttműködő brit Munkáspárt alelnöke pénteken nyílt levelet írt a YouTube-t birtokló Google vezérigazgatójának, Sundar Pichai-nak, azért, hogy lehetőség szerint örökre tiltsák le a népszerű videomegosztóról Rosinsont - közölte a Russia Today.

A baloldali és bevándorláspárti politikus azzal indokolta a tiltás szükségességét, hogy - véleménye alapján – Tommy Robinson erőszakos, rasszista és „természetesen" iszlamofób.

A YouTube-on a bevándorlásellenes brit aktivistának jelenleg

330 ezer követője van, így ha onnan is letiltják, akkor egyáltalán nem lesz lehetősége kifejteni a nagyközönség előtt a politikai nézeteit.

Robinson szerint arról van szó, hogy

Az újabb tiltási kísérlet arra szolgál, hogy ismét durván korlátozzák a még nyomokban megmaradt szólás és véleménynyilvánítási szabadságát - fűzte hozzá.