Fehér Ház: 3-5 millió illegális szavazat volt az elnökválasztáson

hillary clinton donald trump
Vágólapra másolva!
Noha Donald Trump maerikai elnök és a Fehér Ház szóvivője ismét arról beszélt, hogy három-ötmilliónyian szavazhattak illegálisan a novemberi elnökválasztáson, nem biztos, hogy indíttatnak vizsgálatot a feltételezett csalások miatt.
Vágólapra másolva!

Donald Trump amerikai elnök és a Fehér Ház szóvivője is megismételte azt az állítását, miszerint 3-5 millióan szavazhattak illegálisan a tavaly novemberi elnökválasztáson. Trump ezt a kongresszus vezetőivel tartott keddi megbeszélésén vetette fel ismét.

A győztes republikánus, Donald Trump az elnökválasztáson 304 elektori voksot gyűjtött, míg a demokrata jelölt, Hillary Clinton csak 169-et, ám Clinton 2,9 millió szavazói vokssal többet gyűjtött, mint Trump.

A Fehér Ház szóvivője azt mondta, hogy az elnök és munkatársai által látott - de meg nem nevezett - tanulmányok tanúskodnak erről. "Szerintem az elnök a rendelkezésére álló információk alapján gondolja ezt" - fogalmazott, hozzátéve, hogy Trump így is megbízik a választási eredményekben.

Donald Trump és Hillary Clinton - utóbbi több voksot kapott, mégis előbbi győzött Forrás: AFP

Arra a kérdésre, vajon a Fehér Ház indíttat-e vizsgálatot a feltételezett választási csalások ügyében, a szóvivő azzal válaszolt: "talán". Majd amikor később egy másik újságíró is ezt feszegette, így fogalmazott: "minden lehetséges, bár a kérdés hipotetikus".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!