Nem akarnak békét az ukrán nácik

Vágólapra másolva!
A szélsőjobboldali ukrán Szvoboda párt frissen alakult irreguláris légiójának parancsnoka szerint az Ukrajna szabadságáért vívott háború még csak most veszi igazán kezdetét.
Vágólapra másolva!

A Legion Szvobodi (a Szabadság Légiója) létrejöttét az ukrán nacionalista mozgalmak által működtetett fegyveres szabadcsapatok vezetőinek cserkasszi találkozóján jelentették be.

Az egység parancsnokául azt az Olleg Kucint nevezték ki, aki a Szvoboda párt kárpátaljai szervezetének elnökeként 2011-ben részt vett a Vereckei hágón álló magyar honfoglalási emlékjel felgyújtásában. Kucint akkor a bíróság jogerősen három évi börtönbüntetésre ítélte, amelynek letöltésétől csak egy azonnali amnesztia révén mentesült.

A szélsőjobboldali ukrán Szvoboda párt frissen alakult irreguláris légiójának parancsnoka szerint az Ukrajna szabadságáért vívott háború még csak most veszi igazán kezdetét Forrás: zakarpattya.net.ua

Megsemmisítik az ellenséget

Az új légió parancsnoka előzőleg annak azt a Karpatszka Szics nevű fegyveres egységet vezette, amely a minap a Jobbik Magyarországért és a Hatvannégy Vármegye mozgalom tagjainak és kárpátaljai szimpatizánsainak fizikai likvidálását helyezte kilátásba.

A cserkasszi nacionalista összejövetelen Kucin bejelentette, hogy a Szabadság Légiója végre fogja hajtani az ukrán nép által ráruházott feladatot: az ellenség legyőzését és annak teljes megsemmisítését – adta hírül a Szvoboda párt sajtószolgálata.

Az Origo kárpátaljai riportját ide kattintva olvashatja el. A kelet-ukrajnai front közelében készült képriportunkat pedig itt nézheti meg.