Személyiket állít ki az Iszlám Állam

Vágólapra másolva!
Fényképes személyi igazolvánnyal és egyéb okmányokkal látja el az Iszlám Állam az ilyesmivel nem rendelkező férfiakat és 13 évesnél idősebb fiúkat a szíriai Rakka tartományban. Az igazolvány csak a tartományban érvényes.
Vágólapra másolva!

A brit székhelyű Syrian Observatory for Human Rights jelentése szerint az igazolványra rányomtatják az Iszlám Állam fekete-fehér zászlaját, és emellett a tulajdonosa nevét, születési helyét és idejét, valamint a szülei nevét tartalmazza.

Mindenkinek jelentkezni kell

A szervezet aktivistája, Mohamed Szaleh az AFP francia hírügynökségnek telefonon elmondta, hogy mindenkinek jelentkeznie kell a hivatalban, akinek nincsenek személyazonosító iratai. Elsőként a harcosok kapják meg a személyit, a civileket egyelőre összeírják.

Személyit azonban csak férfiak kaphatnak, mert nőket tilos lefényképezni – tette hozzá. „Az emberek nem akarják az új igazolványt, de nincs választásuk” – magyarázta az aktivista.

Rami Andel Rahman, a szervezet igazgatója arról számolt be, hogy az Iszlám Állam egyéb dokumentumokat: születési és házassági anyakönyvi kivonatokat, jogosítványokat és forgalmi engedélyeket, építési engedélyeket is kiad.