Mégsem készült videó a légi baleset utolsó perceiről

Franciaországi légi katasztrófa, Germanwings
Vágólapra másolva!
Cáfolta a francia Alpokban az előző héten történt repülőgép-katasztrófa ügyében eljáró marseille-i ügyész, hogy a nyomozóhatóság videofelvétellel rendelkezik a gép lezuhanása előtti utolsó pillanatokról.
Vágólapra másolva!

„Ha valaki rendelkezik ilyen felvétellel, köteles azt azonnali hatállyal átadni a nyomozóknak” - olvasható Brice Robin közleményében. A marseille-i ügyész cáfolta, hogy „a vizsgálat jelenlegi állásában lenne egy vagy több videofelvétel az Airbus A320-as katasztrófájáról”.

A Bild című német lap és a Paris Match francia magazin online kiadásában kedd este azt írta, hogy a helyszínen előkerült egy adathordozó, amelyen találtak egy videofelvételt a gép lezuhanása előtti utolsó pillanatokról.

Hatalmas területen szóródtak szét a roncsok Forrás: MTI/AP/Francia belügyminisztérium

Még nem is vizsgálták

Elaine Cobbe, a nyomozás egyik szóvivője elmondta a CBS Newsnak, hogy bár valóban találtak mobiltelefonokat a tragédia helyszínén, azokat még nem vizsgálták meg, és nem tudnak róla, hogy bármelyik elég jó állapotban lenne ahhoz, hogy adatokat lehetne leszedni róla.

Jean-Marc Menichini csendőr alezredes, a nyomozás egyik magas rangú vezetője is kategorikusan cáfolta, hogy bármiféle mobiltelefonos videofelvételt találtak volna.

A talált tárgyakat még idejük sem volt megvizsgálni Forrás: MTI/EPA/DPA/Daniel Naupold

Az újságíró ragaszkodik az igazához

Cobbe szerint a Paris Match újságírója állítja, hogy látta a felvételt, és biztos benne, hogy az igazi. A forrását azonban nem hajlandó felfedni.

A Bild szerint sem fér kétség a felvétel hitelességéhez.