A férfi, aki 56 kilométert gyalogol a munkába

Vágólapra másolva!
Az arra járó autósok néha felveszik a 61 éves Steven Simoffot, de az iowai férfinak általában meg kell tennie gyalog az 56 kilométert, hogy eljusson a munkahelyére. Aztán még ugyanekkora távolságot kell gyalogolnia, hogy hazaérjen.
Vágólapra másolva!

Simoff szerint nincs semmi különös abban, hogy gyalog jár munkába. A férfi Davis Cityben él, és az osceolai Lakeside Casinóban dolgozik éjszakás takarítóként.

A műszakja éjjel 11-kor kezdődik, de már fél kettőkor el kell indulnia otthonról, ha időben be akar érni – számolt be az esetről a brit Independent.

Rokkant feleség

A férfi kilencdolláros órabért kap, a felesége segélyt, mióta agyvérzést kapott. Stoppolni nem szokott, de ötből három alkalommal integetés nélkül is felveszi valaki a kocsijába.

A vasárnapok a legrosszabbak, mondja, mert olyankor kicsi a forgalom. Ha minden rosszul alakul, akkor általában napi négy órát gyalogol, és kéthavonta elkoptat egy pár cipőt.

Kéthavonta elkoptat egy pár cipőt Forrás: Origo

Nem tudják fenntartani az autót

A házaspár nemrégiben fogadta örökbe az unokájukat, és van ugyan autójuk, de a benzint nem engedhetik meg maguknak. A pénz miatt élnek Davis Cityben is – ott csak havi 400 dollárba kerül a lakbér.

Újabban azonban szerencséje van, mert az egyik kollégája majdnem hazáig viszi, így visszafelé csak 13 kilométert kell gyalogolnia.

Volt, aki autót kapott

Nemrégiben már nyilvánosságra került egy hasonló eset: a detroiti James Robertson éveken keresztül napi kétszer 33 kilométert gyalogolt a munkahelyére és haza.

A hírre adománygyűjtésbe kezdtek az amerikaiak, és gyorsan össze is gyűlt 350 ezer dollár. Robertson életét ugyan megkönnyítette az adomány – vehetett belőle egy autót –, de biztonsági okokból el kellett költöznie.