Tizenhatan haltak meg lavinabalesetekben Európában

Vágólapra másolva!
Tizenhat ember vesztette életét lavinabalesetekben az elmúlt napokban Európa több országában, Spanyolországban az árvíz követelt halálos áldozatot.
Vágólapra másolva!

Svájcban, Graubünden kantonban szombaton egy kilencfős csoport öt tagja lelte halálát lezúduló hótömegek alatt. Három külön balesetben további három, a kijelölt pályán kívül síelő férfi vesztette életét az ország különböző pontjain, egyikük 650 métert zuhant a mélybe a lezúduló hóval együtt.

Balesetek az Alpokban

A svájci Alpokban csütörtökön és pénteken is meghalt három ember lavinabalesetben.
Ausztria nyugati részén, Vorarlberg tartományban egy férfit és egy nőt sodort el lavina, ők is a kijelölt területeken kívül síeltek.

Németországban, a bajorországi Fekete-erdő vidékén még pénteken két külön balesetben egy 20 éves férfi és egy 58 éves nő halt meg lavinabalesetben.

Ausztria, Svájc és Bajorország hegyeinek több vidékén emelt fokozatú lavinariadó van érvényben.

Síelőt sodort el lavina Spanyolország északi részén, a Candachú pireneusi télisport-paradicsomban is, holttestét vasárnap találták meg. Egy másik férfit még időben sikerült kimenteni a hó alól, mindketten lavinaveszély miatt lezárt pályát használtak.

Áradások Spanyolországban

Spanyolország más részein áradások pusztítanak: Navarra tartományban a megáradt Odrón folyó egy furgont ragadott magával, annak 70 éves vezetője vízbe fulladt. Baszkföldön, Bilbao közelében vonat siklott ki földcsuszamlás miatt, de az utasoknak szerencsére nem esett baja.

Burgos tartományban egy település több lakóját evakuálták az Ebro folyó áradása miatt.
A meteorológiai szolgálat további viharokat, heves esőzéseket és havazásokat jósol Észak-Spanyolországban.