Ebolatúlélőt ölelt meg Obama

OBAMA, Barack Washington, 2014. október 25.
Barack Obama amerikai elnök megöleli Nina Pham dallasi ebolatúlélőt a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2014. október 24-én, miután Pham gyógyultan távozott a Nemzeti Egészségügyi Intézetek (NIH) bethesdai
Washington, 2014. október 25. Barack Obama amerikai elnök megöleli Nina Pham dallasi ebolatúlélőt a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2014. október 24-én, miután Pham gyógyultan távozott a Nemzeti Egészségügyi Intézetek (NIH) bethesdai kórházából. A 26 éves Pham az első nővér, aki elkapta a halálos ebolavírust egy Dallasban elhunyt betegtől. (MTI/EPA/Abacausa.com pool/Olivier Douliery)
Vágólapra másolva!
Az ebola fertőzést túlélt dallasi ápolónőt ölelte meg Barack Obama elnök a Fehér Házban. Így igyekezett egy héten belül másodszor is megnyugtatni az egyre aggódó amerikaiakat.
Vágólapra másolva!

Az amerikai elnök a múlt héten jelentette ki: „Nincs ok pánikra, az Egyesült Államokban nincs ebolajárvány, az ország felkészült arra, hogy megakadályozzák a betegség terjedését".

Barack Obama megöleli Nina Pham dallasi ebolatúlélőt a Fehér Házban Forrás: MTI/EPA/ABACAUSA.COM POOL/Olivier Douliery

Barack Obama azért próbálja minden lehetséges alkalommal elejét venni a pániknak, mert komoly riadalmat okozott, hogy a dallasi kórházban két ápolónő is elkapta a fertőzést. Egyikük, az azóta gyógyultnak nyilvánított Nina Pham, akit most megölelt az Ovális Irodában.

„Az ebola egy olyan betegség, amelyet nehéz elkapni. Ismertem és megöleltem olyan orvosokat és ápolókat, akik ebolás beteget láttak el. Ismertem egy ebolás beteget is, aki meggyógyult. És jól vagyok" - mondta korábban az elnök.

Az amerikai elnök és Nina Pham beszélget a Fehér Házban Forrás: MTI/EPA/ABACAUSA.COM POOL/Olivier Douliery

Obama hangsúlyozta: egyetlen ország sincs felkészülve jobban arra, hogy szembenézzen az ebola fenyegetésével, mint az Egyesült Államok. „Habár egyetlen eset is túl sok itthon" - tette hozzá.