Az orra előtt szakadt le a stadion

donyeck stadion player
Vágólapra másolva!
Ezentúl kétszer ünnepli a születésnapját egy donyecki fiatalasszony, akinek az élete szó szerint centiken múlt, miután közvetlen előtte csapódott a földbe a Donbasz Aréna homlokzata egy robbanást követően.
Vágólapra másolva!

A Sahtar Donyeck labdarúgócsapatnak otthont adó stadion főbejáratánál éppen humanitárius segélyosztás folyt, ahova elsősorban kisgyermekes szülők érkeztek, amikor hatalmas robbanás történt egy közeli, a szakadárok által működtetett vegyi üzemben. Az aréna egyik térfigyelő kamerája rögzítette, amint a detonáció által keltett lökéshullám miatt homlokzati elemek szakadtak le a főépületről, és azok pontosan a segélyosztó helyre igyekvő Okszana Ivahina orra előtt érnek földet.

A rémülettől pillanatokra elaléló fiatal anyukát a közelben tartózkodó biztonsági őr segítette talpra, és támogatta be a stadion vasbeton főépületébe.

Okszana szerencsére gyerek nélkül ment a segélyért Forrás: Facebook

- Nagyon boldogok vagyunk a kisfiammal, hogy a mami valami isteni csodának köszönhetően életben maradt – nyilatkozta később Alekszej, Okszana férje. – El is határoztuk, hogy mostantól kétszer fogjuk ünnepelni a születésnapját. Először a keresztlevelében szereplő dátum szerint, másodszor pedig október 20-án, amikor hajszálon múlott az élete.