Tíz embert fejezett le az Iszlám Állam Szíriában

Vágólapra másolva!
Hét férfit és három nőt fejezett le az iszlám Állam Szíria kurdok lakta északi területén. A kivégzés része a megfélemlítő kampánynak, amellyel el akarják riasztani a helyieket attól, hogy fegyvert fogjanak az előretörő dzsihádisták ellen.
Vágólapra másolva!

A szíriai Observatory for Human Rights nevű emberjogi szervezet vezetője, Rámi Abdulrahman számolt be a Reutersnek arról, hogy az Iszlám Állam elfogott, majd kivégzett öt kurd harcost – köztük három nőt –, valamint négy szíriai lázadót és egy civil kurd férfit Kobani város közelében.

„Nem tudom, miért tartóztatták le és fejezték le őket. Ezt csak az Iszlám Állam tudná megmondani. Meg akarják félemlíteni az embereket” – vélekedett.

A brit hírügynökség független forrásokból nem tudta megerősíteni a kivégzés hírét.

Nem az első eset

A dzsihádisták már több alkalommal fejeztek le ellenséges harcosokat és civileket Szíriában és Irakban, két amerikai újságíró és egy brit segélymunkás kivégzéséről videót is feltettek az internetre. A gyilkosságok világszerte hatalmas felháborodást okoztak.

A kivégzések gyakran nyilvánosak, és egyértelműen üzenettel szolgálnak: figyelmeztetik a helyieket, hogy így járhat mindenki, aki nem engedelmeskedik. Szíriában ezzel a módszerrel bírják rá a helyi vezetőket is, hogy visszavonják csapataikat a frontról.