Lemondott az amerikai titkosszolgálat elnöke

Vágólapra másolva!
Távozik az amerikai elnök felügyeletéért felelős titkosszolgálat elnöke. Julia Pierson alkalmasságát éles hangú meghallgatáson vonta kétségbe a Kongresszus illetékes bizottsága, miután kiderült, hogy az ügynökei óriási hibákat követtek el.
Vágólapra másolva!

Julia Pierson a bírálatok hatására benyújtotta lemondását a belbiztonsági miniszternek a „brutális kongresszusi meghallgatás” után – számolt be a New York Times.

A titkosszolgálat vezetőjére egyre nagyobb nyomás nehezedett, miután a sajtó felhívta a figyelmet több kínos incidensre is, amelyek során veszélybe került – vagy kerülhetett volna – Barack Obama élete.

Egymás után két behatoló is bejutott például a Fehér Házba, majd kiderült, hogy az elnök egy rovott múltú fegyveres biztonsági őrrel utazott egy liftben Atlantában. A The Washington Post azt is leleplezte az elmúlt napokban, hogy az elnöki őrség emberei még 2011-ben négy napig nem vették észre, hogy legalább hétszer rálőttek a Fehér Házra. A lövedéknyomokat a takarítók fedezték fel.

A Secret Service első női vezetőjének elődje, Mark J. Sullivan azt követően volt kénytelen távozni hivatalából, hogy kiderült: 13 ügynök, aki Barack Obama cartagenai látogatását készítette elő 2012-ben, prostituáltakkal szórakozott Kolumbiában.