Királyi rágógumi-vakarót keres II. Erzsébet

Palace of Holyroodhouse in Edinburgh, 2:1
Great Britain, Scotland, Edinburgh, the Palace of Holyroodhouse.
Vágólapra másolva!
Hivatalos hirdetésben keres takarítót II. Erzsébet, akinek többek között az lesz a feladata, hogy eltávolítsa a skóciai királyi rezidencia felbecsülhetetlen értékű bútoraira ragasztott használt rágógumikat.
Vágólapra másolva!

Az évi 16 ezer fontos (6,4 millió forintos) fizetéssel járó megbízatás napi négy órás rágógumi-vakarást jelent. – Elképesztő, de a királyi paloták látogatói valóban odaragasztják a használt rágógumikat a felbecsülhetetlen értékű antik tárgyakra és bútorokra – panaszkodott a The Sunnak egy udvari forrás, és ezt megerősítette a Buckingham-palota szóvivője.

A királynő skóciai rezidenciája negyedmillió látogatót vonz évente Forrás: Photononstop/Giuseppe Masci

A takarító munkahelye a királynő hivatalos skóciai rezidenciája, az edinburgh-i Holyroodhouse-palota, amely évente negyedmillió látogatót vonz, de néha ki kell segítenie Londonban is. Skóciában is lesznek egyéb feladatai, így például tisztán tartani a lépcsőket, beágyazni és mosni is.

A királynő egyébként keres beosztott séfet is a Buckingham-palotába, valamint valakit a Windsori kastélyba, aki restaurálja a kárpitokat – számolt be a Daily Mail.