A bizonyítékok ipari szintű manipulációja történik

Vágólapra másolva!
Az ausztrál kormányfő szerint a katasztrófában érintett országoknak kellene a lelőtt maláj gép roncsainak helyszínét biztosítaniuk, mert jelenleg a bizonyítákok ipari szintű manipulációja történik.
Vágólapra másolva!

Ausztrália miniszterelnöke szerint azoknak az országoknak kellene őrizniük a malajziai repülőgép tragédiájának ukrajnai helyszínét, amelyeket leginkább sújtott a szerencsétlenség.

Hollandia, Malajzia, Ausztrália

Tony Abbott kedden vetette fel ezt. Hollandián kívül Malajziát és Ausztráliát nevezte meg leginkább érintettként, arról ugyanakkor nem szólt, hogy hazája - amely 37 állampolgárát veszítette el a tragédiában - készen áll-e őrszemélyzetet, katonákat vagy rendőröket meneszteni Ukrajnába, a szakadárok uralta keleti területre.

Szakadárok járkálnak

"A helyszínt biztosítani kell, s úgy vélem, a legjobb lenne, ha azok az országok tennék ezt, amelyek leginkább megszenvedték a katasztrófát" - mondta Abbott. Hozzátette, hogy az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsának hétfőn egyhangúlag megszavazott tilalma ellenére az ukrán szakadárok továbbra is járkálnak a helyszínen, veszélyeztetve a nyomok és a lehetséges bizonyítékok épségét.

Ipari szintű manipuláció

"A bűncselekmény után jön a nyomok eltüntetése. Amit látunk, az a bizonyítékok ipari szintű manipulációja, aminek nyilvánvalóan véget kell vetni" - fogalmazott az ausztráliai kormányfő.
Tony Abbott megjegyezte: a BT-határozat és a maláj hatóságok és a kelet-ukrajnai felkelők közti megállapodás ellenére "még mindig messze vagyunk attól, amit szeretnénk látni, ez pedig egy teljes mértékben biztosított és védett helyszín, ahol a szakértők akadályoztatás nélkül végezhetik munkájukat".