Bombariadó volt a berlini Hiltonban

Vágólapra másolva!
Átmeneti kilakoltatás után hétfőn késő este visszatérhettek a vendégek a történelmi Berlin szívében fekvő Hilton szállóba, miután a kutyákkal felvonult rendőrök nem találtak pokolgépet, vagy egyéb gyanús szerkezetet az épületben.
Vágólapra másolva!

A bombariadót kiváltó fenyegető telefonhívást délután fogadták az ötcsillagos szállodában, s a biztonsági szakemberek úgy döntöttek: a fenyegetőzést nem szabad félvállról venni. Felkérték az épületben tartózkodó vendégeket, hogy vonuljanak át a szomszédos koncertterembe. Egyesek fürdőköpenyben tették meg a rövid utat, a Hilton szintén kiköltöztetett személyzete takarókkal látta el a bosszús vendégeket.

Az egyik legszebb berlini térre, a Gendarmenmarktra néző Hiltonban körülbelül 500 szoba van, s a hotel vezetésének közlése szerint minden hely foglalt. Berlin az elkövetkezendő napokban vendégül látja az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) antiszemitizmus-konferenciáját, amelyre mások mellett Colin Powell amerikai külügyminisztert is meghívták. A bombariadó előtt a Hilton egy fórumnak adott otthont, amely szintén az antiszemitizmus témájával foglalkozott.

A rendőrség nem adott részletes tájékoztatást a fenyegetés természetéről. Néhány órára a környéket is lezárták, szüneteltették a metróforgalmat is.