Oktató DVD jár a vodka mellé Lengyelországban

Vágólapra másolva!
Egy lengyel vodkagyártó cég minden egyes vodka mellé egy DVD-t mellékel, ingyen angol nyelvleckével. Egy alkoholfogyasztás ellen küzdő szervezet tiltakozik az akció ellen.
Vágólapra másolva!

A Polmos Zielona Gora lengyel vodkagyártó cég tervét, mely szerint angol nyelvoktató DVD-t mellékel a vodka mellé, keményen ellenezte az a lengyel állami szervezet, amely az alkohol elleni harc letéteményese. A szervezet képviselői szerint ez a módszer vodkavásárlásra buzdítja a fogyasztókat.

"Ez a fajta reklám sérti azt a rendeletet, amely szerint tilos az alkoholt a művészettel, tudománnyal vagy a társadalmi sikerrel összekapcsolni" - közölte a szervezet egyik vezetője, Renata Durda a Reuters-szel. "A bírósághoz fordulunk, ha nem hagynak föl a tervükkel" - tette hozzá.

A Polmos vezérigazgatója, Ryszard Jakubiuk válaszul közölte: nem mondanak le reklámkampányukról, amelynek keretében minden üveg Luksusowa mellé angolleckét adnak. "Más cégek a vodkához gyümölcslét ajándékoznak. Mi nyelvoktató DVD-t adunk. Nem látom be, hol itt a baj" - mondta a vezérigazgató.