Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Halálos ítéletre számíthat az egyik bali robbantó

Vágólapra másolva!
Az ügyészség 20 év börtönbüntetést kért ugyan Ali Imronra, az egyik Bali szigetén felrobbantott bomba készítőjére, a bíróság akár halálra is ítélheti a férfit. Imron azzal védekezett, hogy parancsot teljesített. A robbantások ügyében hétfőn két másik személyt börtönbüntetésre ítéltek.
Vágólapra másolva!

Súlyos szabadságvesztéseket szabott ki hétfőn két indonéziai bíróság két férfira, akik a Bali szigetén tavaly elkövetett terrorcselekményhez nyújtottak segítséget. Egyiküket, Andri Oktaviát 16 évi elzárásra ítélték, mert kirabolt egy ékszerboltot, hogy pénzügyi támogatást nyújtson a merénylethez. A másik perben hét év börtönbüntetést szabtak ki a Makmuri nevű vádlottra. A bíróság bizonyítottnak látta, hogy a férfi rejtekhelyet biztosított Mukhlas számára, akit a hatóságok a bali merénylet egyik fő szervezőjének tekintenek. Mukhlasra az ügyész halálos ítéletet kért.

A hétfői ítéletekkel együtt összesen hét szélsőségest ítéltek el a Bali szigeti robbantásban játszott szerepükért. A 202 halálos áldozatot követelő merényletet - amelyet tavaly októberben követtek el - a Dzsemáa Iszámíja regionális iszlám szélsőséges szervezetnek tulajdonítják az indonéz hatóságok.

Ali Imron, a bali szórakozóhelyen felrobbantott egyik pokolgép készítője - arra hivatkozva, hogy parancsot teljesített - azt kérte bíráitól, hogy ne ítéljék halálra. Az ügyész húsz év börtönbüntetés kiszabását kérte a 33 éves férfira, de a bíróság akár halálra is ítélheti Imront. A férfi, aki egy muzulmán vallási iskola tanára, saját bevallása szerint megbánta tettét. Az ügyében eljáró bíráknak még azt is megígérte: megmondja diákjainak, hogy ne kövessenek el hasonló cselekedetet. A perben várhatóan október végén hirdetnek ítéletet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez