Muzulmán terroristák merényleteket terveztek Németországban

Vágólapra másolva!
Muzulmán szélsőségesek merényleteket terveztek Berlinben és Düsseldorfban - vallotta a düsseldorfi bíróságon folyó perében a palesztin al-Tavid  szervezet egyik feltételezett tagja.
Vágólapra másolva!

A 26 esztendős, jordániai illetőségű Sahi Mohd Musztafa Abdalláh, aki terrorista szervezethez való tartozás vádjával áll a bíróság előtt, a tárgyalás negyedik napján elmondta, hogy információkat gyűjtött két lehetséges célpontról - adták hírül szombaton a német napilapok. A vádirat szerint az al-Tavid németországi nagyvárosok forgalmas helyein szándékozott merényleteket elkövetni. Berlinben a Zsidó Múzeum - egy a közelmúltban megnyitott, Daniel Libeskind tervei alapján készült, sok látogatót fogadó épület -, Düsseldorfban egy a zsidó közösség által kedvelt diszkó és étterem lett volna a cél. A célpontokat az al-Tavid Afganisztánban működő vezetősége választotta ki.

A vádlott, aki korábban egy ideig Oszama bin Ladennek, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjének személyes testőrségébe tartozott, és Afganisztánban kapott kiképzést, egy négytagú sejtben dolgozott a merényletek előkészítésén. Az ellene felhozott vádpontok igazolódása esetén 15 évi szabadságvesztéssel sújtható - jelentette az AFP hírügynökség.