Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Börtönőrök segítették a manilai terrorista trió szökését

Vágólapra másolva!
Valószínűleg az őrök is segítettek annak a három manilai rabnak, akik hétfőn erőszak nélkül jutottak ki a fegyintézetből..A Bali szigeti és a manilai robbantásokkal is összefüggésbe hozott al-Ghosit és társait továbbra sem találják.
Vágólapra másolva!

Az indonéz nemzetiségű Fathur Rohman al-Ghosi hétfőn szökött meg a rendőrség központjában lévő szigorúan őrzött fegyintézetből. A bombagyárosként ismert férfira ötmillió pesós (150 000 dollár) vérdíjat tűzött ki a helyi rendőrség. A rendőrfőnök felszólította a lakosságot is, hogy amennyiben fegyverrel rendelkeznek és látják a szökevényeket, lőjék le őket.

A Dzsemala Iszlamíja terrorszervezet tagjának szökésének segítésével gyanúsított börtönőröket tegnap őrizetbe vették, és mára a szigetek elnökének utasítására felfüggesztették őket állásukból. Eközben felülvizsgálják a börtönök biztonsági rendszerét, és egy új csúcsbiztonságú fegyintézet építését helyezték kilátásba.

Az eset azért különösen kínos a Fülöp-szigetek kormányának, mert épp hétfőn, a szökés napján tett látogatást az ausztrál miniszterelnök az országban, hogy a terrorellenes harcban való segítségnyújtásról tárgyaljon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez