Egyre veszélyesebbé váltak a lépfenével fertőzött levelek

Vágólapra másolva!
A tavaly ősszel küldött lépfenés levelekkel kapcsolatos nyomozás ennyi idő elteltével sem vezetett eredményre az USA-ban. Az FBI több laboratórium segítségével annak szeretne végére járni, hogy melyik laboratóriumból indultak el az egyre fertőzőbbé váló lépfenés levelek.
Vágólapra másolva!

A szövetségi nyomozók szerint a lépfenés levelek egyre fertőzőbbek voltak - az utolsó volt a legveszélyesebb, amit Leahy szenátornak küldtek. A levelek származási helyéhez még mindig nem sikerült közelebb kerülniük a nyomozóknak - írja a The New York Times. A fertőzés feltételezett terjesztői utáni nyomozásban az FBI több millió órát szánt arra, hogy meghallgassa azokat, akik bármilyen információval szolgálhattak, mindeddig azonban egyetlen lépfenés levelet küldő gyanúsítottat sem tudtak azonosítani. Az FBI több magánlaboratóriumot kért meg arra, hogy segítsenek megtalálni, honnan származhattak a lépfenés levelek. A fertőzött levelek megöltek öt embert, és 18 másikat megfertőztek.

A nyomozás során a hatóságok az állampolgárok segítségét is kérték, hogy minél többet megtudjanak a lépfeneterjesztőkről. A nyomozás jelenlegi állása alapján azonban, ha nem lesz jelentős áttörés, akkor még hónapokig vagy évekig is eltarthat az ügy megoldása.

Korábban:

Újabb lépfeneriadó az USA-ban
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!