Cigánypecsenye rozsdás mártással, juhtúrós zellerpürével

Vágólapra másolva!
Cigánypecsenye rozsdás mártással, juhtúrós zellerpürével
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

800 gr zellergumó
800 gr zellergumó
100 gr juhtúró
frissen őrölt bors
600 gr sertés szűzpecsenye
2 fej fokhagyma
150 gr vörös hagyma
só, frissen őrölt bors
50 gr étolaj a sütéshez
40 gr ketchup
30 gr mustár
2 dl zöldség alaplé
1 db fejes saláta

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A szeletelt sóval, frissen őrölt borssal, fokhagymával, előkészített sertés szűzpecsenyét kevés zsiradékban megsütöm. Kiveszem a húst, és az ottmaradó sülő szaftban apróra vágott hagymát, és fokhagymát pirítok. Néhány csepp vörösborral ízesítem, kevés ketchupot, mustárt kanalazok bele, és felöntöm zöldségalaplével. Vízzel, sóval, borssal beforralom, és a kitálalt húsra kanalazom. A császárszalonnát vékony szeletekre vágom, megsütöm és ezt teszem a hús tetejére.

Zellerpüré

A megfőtt zellert még forrón a saját főzőlevével, és a juhtúróval összepürésítem, és frissen őrölt borssal ízesítem.

Fejes saláta
Az édesítőt, az ecetet, és a sót összekeverem. Felöntöm a vízzel, és beleteszem a leveleire szedett fejes salátát.