Sajttorta málna velővel - Chinati étterem, Veszprém

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

•50dkg mascarponeForrás: Origo
•50dkg ricotta
•5db egész tojás
•2db citrom
•5dkg liszt
•16dkg darált keksz
•10dkg vaj
•2dkg holland kakaópor
•1dl méz
•30dkg málna

Hogyan kell elkészíteni?

A daráltkekszhez hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a barnacukrot, és a kakaóport. Kézzel összegyúrjuk. Tortaformába tesszük, majd 15 percre helyezzük 165 fokon a sütőbe. Keverjük össze a ricottát a mascarponeval és a porcukorral és adjunk hozzá 5 egész tojást, majd kézi habverővel simára keverjük. Reszeljük le a citrom héját és facsarjuk hozzá a levét. Ezt hozzáöntjük a ricottás krémhez. Miután kivettük a sűtőből a kekszes alapot, hagyjuk pihentetni 15 percre. A krémhez folyamatos keverés mellett szitáljunk lisztet, majd öntsük a tésztára. Rakjuk vissza 45 percre a 150 fokos sütőbe. Melegítsük meg a mézet egy edényben és tegyük hozzá a málnát, majd forraljuk fel. Levéve a tűzről botmixerrel összeturmixoljuk, majd átszűrjük egy tálba és végül lehűtjük. A sajttortát 1,5-2 órára helyezzük a hűtőbe és csak ezután tálaljuk.