Kacsamáj kukoricahabbal - Mák Bistro, Budapest

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Kacsamáj:

• 40 dkg kacsamáj
• só
• borsForrás: Origo

Kukoricahab:

• 0,5 kg kukorica
• 10 dkg vaj
• annyi víz, amennyi ellepi
• só

Tempurált bébi kukorica:

• 8 db bébi kukorica
• 300 dl alkoholmentes sör
• 300 dl víz
• 1 cs.e.k sütőpor
• 1 kanál méz
• 250g rizsliszt
• 250g bl55 liszt

Hogyan kell elkészíteni?

A kukoricát feltesszük főzni vajjal és vízzel, ízlés szerint sózzuk. Miután megfőtt leszűrjük, ezután leturmixoljuk, ha kell adunk hozzá a levéből. Szifonba betöltjük két patron/szifon.

A tempura massza palacsintaszerű tészta. A japán tempura ételkülönlegességről kapta a nevét. Akármilyen zöldséget, húst, halat, rákot meg lehet sütni ebben a tésztában.A tempuramassza: a két lisztet egybeöntjük, sózzuk, hozzáadjuk a sütőport, beleöntjük a sört, hozzáadjuk a mézet és a vizet, ezt csomómentesre kikeverjük. Szifonba betöltjük két parton/szifon. A bébi kukoricát puhára főzzük, jeges vízben lehűtjük, leszárítgatjuk. A tempuramasszában megforgatjuk, majd 160-170 fokos olajban kisütjük.A kacsamájat kivesszük szobahőmérsékletre, amikor körülbelül szobahőmérsékletű lett, forró vas serpenyőben megsütjük, sózzuk, borsozzuk.

Tálalás: A tányérba belenyomjuk a szifont, ráhelyezzük a kacsamájat, mellé rakjuk a bébi kukoricát és végül csírával díszítjük.