Mélyen megérintette Leslie Mandokit Wolfgang Schäuble halála

Leslie Mandoki
Vágólapra másolva!
Mélyen megérintette Leslie Mandokit a kivételes politikus Wolfgang Schäuble halála - olvasható a Mandoki Soulmates legújabb Facebook-bejegyzésében.
Vágólapra másolva!

Wolfgang Schäuble, Angela Merkel egykori pénzügyminisztere volt és párton belül ugyan mindig lojális, de filozófiai ellenlábasa volt, illetve a CDU elnöki pozícióban is szolgált már. A közösségi oldalán Leslie Mandoki megosztotta gondolatait barátja elvesztése végett, hangsúlyozva, hogy a politikus személyiségét sokan félreértették: A baloldal azt gondolta, hogy jobboldali, a jobboldal azt gondolta, hogy baloldali.

Leslie szerint Schäuble előrelátó történelmi személyiség, egy igazán jó iránytű lenne a mostani válságok idején, majd kiemelte nagy tudását és legendás tárgyalókészségét.

Németország újraegyesítése teljesen más irányt vett volna nélküle, sőt szerinte Németország ma nem lenne NATO-tag és komolyan aggódik, hogy nélküle Európa még jobban széthullhat. Schäuble közös értékeket keresve formálta a szabadságot és a békét.

- írta Leslie.

A politikus kohézióra törekedett, a szabadság és a béke előmozdításában játszott szerepét méltatta a bejegyzésében.

Wolfgang Schäuble 81 éves korában halt meg, Orbán Viktor is részvétét fejezte ki a német pénzügyminiszter családjának és Németország népének.