Pénteken jön ki az AC/DC új lemeze

- Square Vertical
Angus Young (L), gitarrist of Australian rock back AC/DC and singer Brian Johnson, perform on stage during the band's concert in Nuremberg, southern Germany on May 8, 2015. AFP PHOTO / DPA / DANIEL KARMANN +++ GERMANY OUT +++ (Photo by DANIEL KARMANN / DPA / AFP)
Vágólapra másolva!
Pénteken jelenik meg az AC/DC legújabb, sorban a tizennyolcadik stúdióalbuma Power Up címmel.
Vágólapra másolva!

Szeptember végén jöttek az első sejtelmes hírek az együttes környékéről egy esetleges visszatéréssel kapcsolatban. Aztán október elején az AC/DC már egyértelmű üzenetet adott közre a Facebook-oldalán arról, hogy valóban összeáll az együttes, ráadásul három nem sokkal az alapítás után az együtteshez csatlakozott taggal, akik között ott van a 2016-ban halláskárosodása miatt kiszállni kényszerült Brian Johnson is. Azt már biztosan tudni, hogy a lemez november 13-án, azaz pénteken fog megjelenni. A lemez címét már korábban kiadták: Power Up.

Realize címmel új dalt is kiadtak, amit szerdán töltöttek fel a YouTube-ra, és a cikk írásának időpontjában már majdnem egymillió indításnál jár az egyetlen állóképet mutató videó. Az első dalt mindjárt a visszatérés hivatalos belejentése után néhány nappal, október 6-án tették fel a YouTube-ra, ez volt a Shot In The Dark című számhoz készített, hasonlóan visszafogott vizualitású videó, ami már most 8 millió fölötti indításnál jár.

Az alapítók közül a 2016-ban távozó Johnsont egy ideig Axl Rose helyettesítette. A dobos Phil Ruddnak nagyon komoly büntetőjogi ügyei voltak: azért kellett 2015 környékén elhagynia a bandát, mert elítélték kábítószer-birtoklásért és emberölésre való felbujtásért. A basszusgitáros Cliff Williams pedig kiszállt a legutóbbi lemezük, a Rock or Bust turnéja közben.

Most pedig mindhárman visszatértek, ugyanúgy hallhatók a lemezen, mint a kezdetek óta biztos tag, Angus Young, akinek testvére, a másik alapító tag Malcolm Young 2017-ben halt meg. Azóta unokaöccse, Stevie Young gitározik helyette.