Rudolf Péter nem engedte vissza a Vígszínházba Eszenyi Enikőt

Rudolf Péter ad interjút 2017 április 12-én
Rudolf Péter ad interjút 2017 április 12-én
Vágólapra másolva!
Rudolf Péter döntött úgy, Eszenyi Enikő ne jelenjen meg a Vígszínház műsorán maradt három rendezése felújító próbáin. 
Vágólapra másolva!

Rudolf Péter négy hónapja igazgatója a Vígszínháznak, amelyet elődje, Eszenyi Enikő 11 éven át vezetett. Majd idén tavasszal visszavonták igazgatói pályázatát, miután többen verbális erőszakkal és agresszív vezetői kommunikációval vádolták meg.

Rudolf Péter Fotó: Szabó Gábor - Origo

Rudolf Péter első vígszínházas rendezése, Az öreg hölgy látogatása kapcsán adott interjút a Blikknek, amiben elmondta, hogy nem üzen senkinek a Dürrenmatt-művel, csupán a darab által boncolgatott morális kérdéseket teszi fel magának és a nézőknek. Rudolf Péter azt is elmondta, hogy vezetőként egyik célja az, hogy ne szakadjon meg egy beszélgetés, ha ő belép egy helyiségbe.

Eszenyi Enikő Forrás: Origo

Elődjének, Eszenyi Enikőnek három korábbi rendezése műsoron maradt, ezekkel kapcsolatban az igazgató azt mondta, sokakat meghallgatva ő döntött úgy, hogy Eszenyi Enikő ne vegyen részt az előadások felújítópróbáin. „Nem volt könnyű döntés. Most is nagyon érzékenynek tekintem ezt a helyzetet, és a szerint is kezelem. Enikő nem örült, amikor erről tájékoztattam, de elfogadta. A felújítópróbák során folyamatosan tartottuk vele a kapcsolatot. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a lehető legkorrektebben és legelegánsabban kezeljem ezt a helyzetet. Szerencsés helyzetben vagyok, hogy bele tudok nézni a tükörbe, és ha Enikővel ugyanazokat a tükröket nézzük, akkor nem fogja senki összetörni őket” – mondta Rudolf Péter.