Pataky Attila: Minden vagánynak üzenem, hogy ez a vírus nagyon kemény

Pataky Attila
Budapest, 2015. március 17. Pataky Attila énekes az Edda Művek együttes sajtótájékoztatóján Budapesten 2015. március 17-én. A sólyom népe címmel új stúdióalbumot, immár 32. lemezét készítette el az Edda Művek, amely április 11-én a Papp László Budapest Sportarénában nagyszabású koncerttel ünnepli 40. születésnapját. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Komoly pihenőt írtak elő az orvosok az Edda zenészeinek. Még hosszú út áll Pataky Attila és Gömöry Zsolt előtt a teljes gyógyulásig.
Vágólapra másolva!

Kevés az esély arra, hogy még idén a színpadon láthatja a közönsége az Eddát, miután Pataky Attila és Gömöry Zsolt is átestek koronavírus-fertőzésen. Már mindkettejüket kiengedték a kórházból, de még hosszú út áll előttük a teljes gyógyulásig. Az orvosok komoly pihenőt írtak elő nekik. Pataky Attilának egyelőre az éneklés is tilos. Mikor kórházban volt, még hang is alig jött ki a torkán. Pataky Attila a Blikknek azt mondta, „kezdődő tüdőgyulladásom volt,

Teljesen el voltak gyengülve a hangszalagjaim, de már sokat javult. Két hete itthon vagyok, így még gyorsabb a felépülés, hála a feleségem és az anyósom csodálatos gyógyleveseinek. Ám mindezek ellenére az éneklés sajnos még várat magára. Most sokat kell pihennem nekem is és szerzőtársamnak is. A következő hónapokban, december végéig biztosan nyugton maradunk.”

Pataky Attila, az Edda Művek énekese az együttes 40. születésnapját ünneplő jubileumi koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2015 áprilisában Forrás: MTI/Illyés Tibor

Pataky Attilát lelkileg is nagyon megviselte a súlyos fertőzés: „először nagyon megijedtem, de próbálok pozitív maradni és a gyógyulásra koncentrálni, mert szeretnék minél előbb találkozni a közönséggel. Egy zenésznek, egy énekesnek a legnagyobb félelme, hogy nem énekelhet többé.

ez egy nehéz időszak az Edda és nagyon sok zenekar életében.” Pataky Attila azt is elmondta, hogy ő 8, a billentyűs Gömöry Zsölt pedig 9 kilót fogyott az elmúlt hetekben. „Persze, még mindig nem vagyok a régi, édesanyám azt szokta mondani erre, össze vagyok esve, mint a Samu nadrágja, így is érzem magam. De

Megkerestek gyógyfüvesek, már csak azt nem tudom kitalálni, melyiket válasszam, de más módszereket is felajánlottak, elképesztő az a szeretet, ami árad a zenekar felé, nagyon hálásak vagyunk” – mondta Pataky, aki legutóbb pénteken volt vizsgálaton, hétfőn pedig kiderült, negatív lett a legutóbbi tesztje eredménye.

Pataky Attila azt mondta, a betegség alatt szembenézett a hallállal: „semmiből sem tudtam erőt meríteni, a koronavírus elszívta az energiám, és a szeretteimet sem láthattam.

Szerencsére csak a halál kapujáig jutottam. A feleségem hangját hallottam, ahogy mondta, „nem engedem el a kezedet”. A szeretet utolért és a csoda megtörtént. Egyetlen könnycseppet sem bánok, és minden vagánynak üzenem, ez a vírus nagyon kemény.”